Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και Καλές Γιορτές με προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και το 2016 να δικαιώσει τις ελπίδες όλων μας !

Φωτογραφία του Petros Zwgrafos.
Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Εκ μέρους όλης της Ερευνητικής Ομάδας αλλά και προσωπικά ο ίδιος, θέλω να εκφράσω στην κάθε μία και στον κάθε έναν από εσάς ξεχωριστά, τις πλέον θερμές ευχαριστίες μας για την ολόψυχη στήριξή σας στο έργο μας.
Χωρίς εσάς και την αμέριστη συμπαράστασή σας δεν θα καταφέρουμε τίποτα, διότι εσείς και η συνειδητή σας υποστήριξη αποτελείτε τα θεμέλια, όπου θα κτίσουμε μαζί στην Ελλάδα και αλλού το οικοδόμημα της πράσινης ενέργειας, που θα απελευθερώσει τελικά τον πλανήτη μας από την ενεργειακή σκλαβιά των ρυπογόνων τεχνολογιών.
Και οφείλουμε ήδη να ξεκινήσουμε την κατασκευή του, αφού είναι άχρηστο να επιχειρήσει κανείς να φτιάξει την κιβωτό, όταν θα έχει αρχίσει η βροχή του κατακλυσμού…
Πρέπει να γνωρίζετε, ότι ενημερωνόμαστε διαρκώς και για τις προτάσεις σας, αλλά και για τις ανησυχίες σας, τις οποίες και εμείς ως Ερευνητική Ομάδα συμμεριζόμαστε και επανεξετάζουμε συνεχώς.
Άλλωστε, όσες και όσοι από εσάς μας γνωρίζουν προσωπικά, μπορούν να σας διαβεβαιώσουν, ότι κύριος σκοπός μας -πέραν της επιστημονικής και ευρύτερης αποδοχής των καινοτομιών μας- είναι η παροχή άφθονης και φθηνής ενέργειας σε όλους τους συμπατριώτες μας και η ανάδειξη της πατρίδας μας σε ηγέτιδα δύναμη τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, μέσω της έρευνας και της υιοθέτησης επιστημονικών και ερευνητικών καινοτομιών και ανακαλύψεων.
Όλες οι ενέργειές μας έχουν ως γνώμονα και εντάσσονται σε μια συγκεκριμένη στρατηγική, που θα καταστήσει δυνατή την επίτευξη του ανωτέρω σκοπού μας και την πλήρη διάδοση και εφαρμογή της τεχνολογίας μας στην πράξη.
Ορισμένοι από εσάς εκφράζουν ενστάσεις για την συνεργασία μας με κρατικούς φορείς ή/και προτείνουν την ανάρτηση όλων των λεπτομερειών της καινοτομίας μας στο διαδίκτυο, ώστε να έχει πρόσβαση κάθε πολίτης και κάθε άνθρωπος σε όλη την γη.
Κατ' αρχήν οι όποιες ενστάσεις είναι ενδιαφέρουσες, γιατί δημιουργούν διαφορά δυναμικού και προκαλούν έκλυση ενέργειας προς απάντησή τους, είτε θετική είτε αρνητική είναι αυτή. Οφείλουμε όμως να συνειδητοποιήσουμε όλοι τα ακόλουθα :
Η συνεργασία με κρατικούς φορείς είναι αναγκαία, καθ' όσον στο ήδη διαμορφωμένο πλαίσιο κοινωνικών και νομικών σχέσεων, που όλοι ζούμε και αποδεχόμαστε, για την διάθεση οποιασδήποτε καινοτομίας στο ευρύ κοινό χρειάζονται πλείστες όσες άδειες και πιστοποιήσεις λειτουργίας, ισχύος, τύπου, έλλειψης κινδύνου κλπ. Θα ήταν τουλάχιστον οξύμωρο, αν όχι ύποπτο, από πλευράς μας να απαιτούμε την εξαίρεσή μας από τους ισχύοντες κανόνες, την στιγμή που πρώτιστος και βασικός όρος της όποιας συνεργασίας μας με κρατικούς φορείς είναι η όσο το δυνατόν πιο σύντομη διεθνής κατοχύρωση των καινοτομιών μας και η συνακόλουθη μέσω βιομηχανικής παραγωγής διάθεσή τους στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.
Σχετικά με την ανάρτηση των λεπτομερειών της καινοτομίας μας στο διαδίκτυο, πρέπει να επισημάνουμε τα εξής :
Δεν είναι όλοι καλοπροαίρετοι, ούτε στο διαδίκτυο ούτε στις κοινωνικές σχέσεις. Επίσης, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες δεξιότητες και επομένως θα αναζητήσουν βοήθεια από άλλους, αφού οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούν να επισκευάσουν απλές βλάβες ενός αυτοκινήτου ή ενός ψυγείου ή μιας τηλεόρασης, πόσο μάλλον να κατασκευάσουν, να λειτουργήσουν και να συντηρούν μια πολύπλοκη συσκευή παραγωγής ενέργειας. Συνεπώς, οι απλοί πολίτες πολύ δύσκολα θα αποκτήσουν μια τέτοια συσκευή, ενώ παράλληλα κάποιοι θα επωφεληθούν ιδιαίτερα από την δημοσιοποίηση των λεπτομερειών της καινοτομίας μας και θα την εκμεταλλευθούν εμπορικά, όπως γίνεται συνήθως.
Εξ άλλου, εάν αναρτήσουμε την καινοτομία μας στο διαδίκτυο πριν από την διεθνή κατοχύρωσή της, διατρέχουμε πάμπολλους κινδύνους, από την σκοπίμως εσφαλμένη εφαρμογή και πρόκληση ατυχημάτων για δυσφήμιση και απαξίωση της καινοτομίας μας μέχρι και την "υποκλοπή" της από διάφορες μικρές και μεγάλες ξένες εταιρείες και την παραγωγή της από αυτές σε τεράστιες ποσότητες.
Έτσι όμως, θα χάσουμε ως λαός και ως χώρα το συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτουμε αυτή την στιγμή και δεν θα επιτύχουμε τον σκοπό μας, ούτε θα αποκτήσουμε όσα επιθυμούμε, όπως αναλύσαμε παραπάνω (π.χ. δεν θα γίνουμε ηγέτιδα δύναμη, ως λαός και ως χώρα πάλι θα "χρωστούμε" τεράστια ποσά και πάλι θα μας αντιμετωπίζουν ως "αποδιοπομπαίο τράγο" για διάφορα θέματα, θα μας θεωρούν αίτιους για την οικονομική κρίση και θα συνεχίσουν να μας επιβάλλουν μέτρα, μνημόνια κλπ.).
Ελπίζουμε με τις διευκρινίσεις αυτές να απαντήσαμε στις περισσότερες απορίες σας.
Ακόμη μια φορά σας ευχαριστούμε για την στήριξή σας και πιστεύουμε, ότι με τον καινούργιο χρόνο θα έχουμε την ευκαιρία να διοργανώσουμε μια συνάντηση με όλους σας, ώστε να σας σφίξουμε το χέρι και να ανταλλάξουμε απόψεις.
Ευχόμαστε σε όλες και όλους, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και Καλές Γιορτές με προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και το 2016 να δικαιώσει τις ελπίδες όλων μας !
Για την Ερευνητική Ομάδα
Πέτρος Ζωγράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου